Hybrid Education

Hybrid Education

Το Ινστιτούτο Galileo Galilei καινοτομώντας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών παρουσιάζει το νέο μοντέλο Υβριδικής Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών  (Hybrid Language Education).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση Ξένων Γλωσσών για όλα τα επίπεδα , για τις γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επωφεληθείτε της προσφοράς: https://docs.google.com/forms/d/13Ie0YViQpWcFfjCJa7yzeCsX37nJ5PfGMrcUqifsFHE/viewform?fbclid=IwAR2XbGC4p_vMBgUxXBzGCCK7e_JOFDCbwH9lPAxr_05sJn6hQgzBye0oz2s&edit_requested=true

Στο Galileo Galilei , η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας γίνεται σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας,  για να προσεγγίσει όλους τους σπουδαστές.  Εδώ και χρόνια έχουμε μελετήσει τη δυνατότητα της υβριδικής εκπαίδευσης όπου ό,τι συμβαίνει στην παραδοσιακή τάξη συνδυάζεται με ψηφιακές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας ειδικές πλατφόρμες και γενικά το διαδίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι τα ψηφιακά μέσα ικανοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες όσων θέλουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα,  κάνοντας έτσι τη διαδικασία της εκμάθησης πιο ποιοτική και αποτελεσματική.

Η Yβριδική Eκπαίδευση του Galileo Galilei  συνδυάζει την πρωτοποριακή ψηφιακή κατάρτιση με τη δια ζώσης μάθηση, επιτρέποντας έτσι στον σπουδαστή να συμμετέχει ενεργά και παραγωγικά στις δραστηριότητες που προτείνονται από τον εκπαιδευτικό.

Με την υβριδική μορφή η εκμάθηση της ξένης γλώσσας,  δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές, αλλά γίνεται προσιτή σε άτομα κάθε ηλικίας και με διαφορετικές δυνατότητες, σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, σε άτομα με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο (λόγω επαγγέλματος,  απόστασης,  κ.λ.π).

Χάρη στη δυνατότητα επιλογής του συνδυασμού των διαφορετικών τρόπων διδασκαλίας, αυτό το μεικτό είδος διδασκαλίας μπορεί να ικανοποιήσει και τις ιδιαίτερες ανάγκες που αφορούν στην εξειδικευμένη χρήση της ξένης γλώσσας (τεχνολογική, επιστημονική, νομική, εμπορική).

Στο Galileo Galilei η χρήση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας δεν αναιρεί τον σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού.  Η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την παιδαγωγική διαδικασία μόνο αν εκπαιδευτικοί και σπουδαστές τη χρησιμοποιούν και κατανοούν τις δυνατότητές της ούτως ώστε να αποτελεί τον σκοπό της διαδικασίας αυτής, ένα ακόμη εκπαιδευτικό μέσο που επιτρέπει στον κάθε σπουδαστή να γεφυρώνει τις γνώσεις του με την κουλτούρα, τον πλούτο του πολιτισμού της κάθε χώρας, αποκτώντας έτσι ένα δυνατό και ανεκτίμητο εργαλείο για οτιδήποτε το χρειάζεται (σπουδές, εργασία, τουρισμό, πολιτισμό  κ.λ.π).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HYBRID
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ONLINE /OFFLINE

Ο σπουδαστής  μπορεί να επιλέξει τον τρόπο παρακολούθησης των μαθημάτων με δυνατότητα τόσο φυσικής παρουσίας στο Ινστιτούτο μας όσο και  εξ αποστάσεως μέσω  της εφαρμογής του Zoom Business. Οι σπουδαστές μπορούν να εναλλάσσουν τη παρακολούθηση από on-line σε δια ζώσης ή και το αντίστροφο επωφελούμενοι όλων των πλεονεκτημάτων της hybrid διδασκαλίας. Η αμεσότητα , ο ζωντανός χρόνος μάθησης , το φιλικό τμήμα σε μια παραδοσιακή τάξη συνδυάζεται με τη πιο σύγχρονη μορφή εκπαίδευσης ενώνοντας μαθητές,    από οποιοδήποτε γεωγραφικό πλάτος ,σε μια hybrid τάξη που συνδυάζει τη μάθηση από βιβλίο και διαδίκτυο.

  • ΜΕΣΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ-ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η χρήση ειδικών πλατφορμών Σύγχρονης και Ασύγχρονης εκπαίδευσης τελειοποιούν το παραπάνω πρόγραμμα διδασκαλίας. Οι καθηγητές μας ενημερώνουν τις πλατφόρμες με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο καλύπτει πολύπλευρα  την εκμάθηση ξένης γλώσσας αξιοποιώντας παράλληλα και τα ενδιαφέροντα των σπουδαστών μας. Στόχος είναι  μέσα από τα κατάλληλα ερεθίσματα να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν όλες οι δεξιότητες του ακουστικού και προφορικού λόγου, της γραμματικής, του λεξιλογίου και της έκθεσης. Ο σπουδαστής έχει πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο καθιστώντας έτσι το εκπαιδευτικό υλικό άμεσα προσβάσιμο και πιο φιλικό στον μαθητή.

  • ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Οι τάξεις του Ινστιτούτου, πλήρως εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα μέσα διδασκαλίας παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Smart Tv υψηλής ευκρίνειας, συστήματα για καθαρότητα ήχου και εικόνας, προσδίδουν αξιοπιστία στην online εκπαίδευση.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Οι καθηγητές του Ινστιτούτου ακολουθώντας πλήρως το πρότυπο της υβριδικής διαδικασίας, αξιοποιούν όλα τα παραπάνω μέσα ώστε να πετύχουν  το καλύτερο μαθησιακό αποτέλεσμα. Οι μαθητές του Ινστιτούτου μας συνέχισαν κανονικά και ολοκλήρωσαν  όλα τα προγράμματα γλώσσας την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020(Οκτώβριος-Μάιος), χωρίς να χαθεί ούτε ένα μάθημα την περίοδο Μαρτίου – Μάιου, όπου δεν ήταν εφικτή η δια ζώσης εκπαίδευση . Χάρη στους άρτια καταρτισμένους καθηγητές μας στην εκπαίδευση ενηλίκων αλλά και στη χρήση των μέγιστων δυνατοτήτων των τεχνολογικών εφαρμογών , η μαθησιακή διαδικασία εμπλουτίζεται με νέες δυνατότητες. Οι καθηγητές του Galileo Galilei, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της διδασκαλίας  είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τις δυνατότητες της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, ειδικά καταρτισμένοι από τους εκπαιδευτές της πλατφόρμας Zoom, προσφέροντας ποιότητα και αξιοπιστία στο νέο πρόγραμμα Υβριδικής Εκπαίδευσης Galileo Galilei.

Πλεονεκτήματα Hybrid

Πλέον με το νέο εκπαιδευτικό Hybrid πρόγραμμά μας ,η διαδικασία της «Δια βίου Μάθησης και Εξέλιξης» καθίσταται εφικτή . Η αμεσότητα της πρόσβασης στην εκπαίδευση , η φιλικότητα προς τον σπουδαστή, οι άρτιοι καθηγητές και η χρήση των πιο σύγχρονων μέσων διδασκαλίας οδηγούν στον  πιο αποτελεσματικό τρόπο μάθησης . Τα αυξημένα οπτικοακουστικά ερεθίσματα και οι ειδικά εκπαιδευμένοι καθηγητές, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης όπου παρέχεται σωστή γνώση και ασφάλεια για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανοίγει τους ορίζοντές του στον χώρο της εκπαίδευσης και είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές  και ειδικές ομάδες ικανοποιώντας τις εκάστοτε ανάγκες τους, για την εκμάθηση ξένης γλώσσας.