Προγράμματα

Τα προγράμματα μας

Τα προγράμματα όλων των γλωσσών ξεκινούν από την προσχολική ηλικία (early birdies) όπου τα παιδιά γνωρίζουν την ξένη γλώσσα με έμμεσο και βιωματικό τρόπο στον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο μας ο οποίος προσομοιάζει το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τη γιόγκα αλλά και τα καλλιτεχνικά, τα παιδιά μαθαίνουν φυσικά την ξένη γλώσσα σε ένα ευχάριστο, stress-free περιβάλλον ενεργοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις και αξιοποιώντας όλες τους τις δεξιότητες.

Θέατρο
Χορός
Μουσική
Γιόγκα
Καλλιτεχνικά
Αφήγηση
Γλώσσα μέσω Ρομποτικής
Παιχνίδια

 

Βιωματική μάθηση

Η βιωματική μάθηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και στα μεγαλύτερα επίπεδα (juniors και seniors) και ενσωματώνεται πλήρως στο πρόγραμμα σπουδών μας με δραστηριότητες που αρμόζουν στην κάθε ηλικία.

 

Γλώσσα μέσω Ρομποτικής

To Ινστιτούτο Galileo Galilei με 31 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης παρουσιάζει το καινοτόμο πρόγραμμα build language with blast robotics. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο για την κατάκτηση μιας ξένης γλώσσας!

Σχεδιάστηκε από το Galileo Galilei σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό blast. Σε κάθε μάθημα τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες πλατφόρμες εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® WeDo 2.0 και LEGO® MINDSTORMS®, καλούνται να δράσουν μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.

Παράλληλα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο και εξασκούν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην ξένη γλώσσα.

Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους ρομπότ, με στόχο να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συγκεκριμένες αποστολές και προκλήσεις. Μαθαίνουν να τεκμηριώνουν την πρότασή τους και να επιχειρηματολογούν στην ξένη γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο, εμπεδώνεται το λεξιλόγιο και ο προφορικός λόγος γίνεται φυσική προέκταση του παιχνιδιού. Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη, κατακτώντας παράλληλα γνώσεις τόσο στην ξένη γλώσσα, όσο και στη μηχανική, τη φυσική, τα μαθηματικά, την τεχνολογία και τον προγραμματισμό.

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Γλωσσών Galileo Galilei ξεκίνησε το 1986 και χάρη στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους που ακολουθεί βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Η διδακτική μέθοδος βασίζεται σε μια προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από την επικοινωνία (και τις καταστάσεις) και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας. Στο Galileo Galilei αντιμετωπίζουμε την γλώσσα ως ένα ζωντανό οργανισμό και βάση κάθε κουλτούρας.

Το Galileo Galilei Generation για παιδιά και εφήβους αποτελεί έναν πολυχώρο ξένων γλωσσών που στηρίζεται στη βιωματική εκπαίδευση. Εφαρμόζουμε ένα συνδυαστικό μοντέλο βιωματικής διδασκαλίας βασισμένο σε Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι μας ταξιδεύουν τους μαθητές από τη φύση και τη θάλασσα μέχρι το διάστημα ενεργοποιώντας τα ερεθίσματά τους για την ευχάριστη εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Η blast (build and learn art • science • technology) ιδρύθηκε από τον Βασίλη Χρυσανθακόπουλο, διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή εκπαιδευτικής ρομποτικής και μέλος του LEGO® MINDSTORMS® Expert Panel. Είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό concept, μία συνολική εμπειρία μάθησης, δημιουργικότητας και παιχνιδιού. Τα προγράμματά της βασίζονται στην εκπαιδευτική φιλοσοφία STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), η οποία στοχεύει στην επίλυση ρεαλιστικών προβλημάτων και όχι απλά στη συσσώρευση γνώσεων.